14 dní jsme objednaní na audiometrické vyšetření sluchu v Brně. Auto je připravené, štěnda hladová a já nervozní, moc jsem toho nenaspala.

Jak budou mrňata snášet dlouhou cestu? Nebudou celý den bez mámy brečet? A v první řadě jaký bude výsledek?

Do Brna jsme po naprosto klidné jízdě, jak kdybychom jeli sami, dojeli na 12 hodinu a zároveň s námi dorazili i budoucí majitelé Rubinky ze Slovenska. Viděli naši černou holčičku naživo úplně poprvé a z jejího pohledu bylo jasné, že ví kam bude patřit. Pro nás bylo úžasné, že nám se štěňaty pomohli. Všichni se na zahrádce za domem vyvenčili a mohli jsme začít měřit. Měření šlo pěkně rychle, až u Brilianta najednou nebyla odezva na levém oušku. Tak ještě změřit pravé a to je v pořádku s perfektní křivkou. Aby bylo jasné, že levé nemá odezvu, tak ho malinko uspali a bohužel se potvrdilo, že Briloušek je jednostranně slyšící. Mezitím nám dorazila i budoucí majitelka hnědě tečkované fenečky Besinky, která by se měla vrátit do Brna. A při Besinčině měření levé ouško tentokrát vykazuje malou křivku, tak pan doktor zkouší různé frekvence a říká, že to zkusíme v narkóze, co to udělá. Zatím to vypadá na zbytkový sluch. Pravé je v pořádku s ukázkovou křivkou. A po změření v narkóze víme, že i Besinka je jednostranně slyšící. Budoucí majitelka, která si fenečku pojmenovala, chtěla mazlíka, výstavy že ne a uchovňovat rovněž ne, říká že to nevadí, že si ji zamilovali a že bude jejich. Protože píši tyto řádky až dlouho po audiometrii, tak mohu napsat, že si vše rozmyslela den předtím než k ní měla fenečka odjet a sdělila mi to pouze do zprávy na Fb. Prý si vezmou fenu se kterou budou moci mít štěňata. Od začátku jsem měla obavu, aby na feně nechovali štěňata bez PP, a tak nelituji, že naše princezna se tam nedostala.Svým nádherným kukučem si určitě získá srdíčko někoho jiného a bude se mít dobře.

Takže výsledek? Pět štěňat oboustranně slyšících a dvě slyšící jednostranně na pravé ouško.

Celé jsme to šli všichni, včetně štěňat, zapít do restaurace kávou a kofolou. Budili jsme v Brně pozdvižení, všichni se ohlíželi a zastavovali, děti si chtěli mrňata hladit, dokonce si nás i kolemjdoucí fotili. Po příjemném posezení a popovídání jsme se rozloučili a vydali se na zpáteční cestu. Opět proběhla bez problémů, štěnda byla úplně vzorná, celou cestu prospinkala a doma se pak vrhla na mámu a taky plnou misku masíčka.

foto viz galerie